Share    

Ga naar de vernieuwde website : www.divorcesupport.nl

Kinderalimentatie volledig op de schop

Per 1 januari en 1 april 2013 veranderen de normen voor het berekenen van de kinderalimentatie ingrijpend. Ouders kunnen voortaan gebruik maken van een zogenaamde draagkrachttabel en per 1 april 2013 wordt een zogenaamde zorgkorting ingevoerd. De draagkracht van iedere ouder blijft voor het vaststellen van de kinderbijdrage bepalend.
Lees verder

Alimentatie in 2013 met 1,7% verhoogd

Op 1 januari 2013 worden de alimentatiebedragen met 1,7% verhoogd. De verhoging vindt automatisch plaats, je hoeft niet naar de rechter om het bedrag opnieuw te laten vaststellen.
Lees verder

Partneralimentatie op de schop

VVD, PvdA en D66 willen de regeling voor partneralimentatie versoberen. De regeling moet eerlijker en simpeler worden. De periode dat alimentatie betaald moet worden aan een ex-partner wordt flink verkort, naar maximaal 5 jaar in plaats van 12 nu.
Lees verder op NOS.nl

Eerste scheiding 215 jaar geleden 

Op 15 september 2011 is het precies 215 jaar geleden dat de eerste scheiding werd uitgesproken. Scheidingsbemiddelaar 2Divorce grijpt deze gelegenheid aan voor een ludieke actie.
Lees verder

Scheiden vaak via sms

AMSTERDAM - Eén op de vijf ouders verspilt niet teveel energie om zijn of haar wederhelft in te lichten over een aankomende scheiding en doet dat gewoon met een sms'je.
Lees verder op de Telegraaf

Rechspraak adviseert forfaitair systeem voor bepaling alimentatie

De Rechtspraak heeft recent een voorstel voor een nieuw systeem voor de vaststelling van kinderalimentatie aan diverse professioneel betrokkenen op het gebied van kinderalimentatie voorgelegd. Het voorstel is gericht op vereenvoudiging van de normen voor de vaststelling van alimentatie. Vijf vragen over de berekening van alimentatie.
Lees verder op rechtspraak.nl

 

Scheiden Hoofddorp

Scheiden Alphen aan den Rijn

Scheiden Lisse

Lennard Minneboo - bemiddelaar bij scheiding - mediator - scheidingsbemiddelaar - mediation bij scheiding | lminneboo@live.nl